Over mij

Sinds 1994 ben ik werkzaam in de ICT. Een heerlijk vak, omdat het elke keer weer anders is. De wereld van de automatisering verandert snel en in combinatie met de vele banen die ik in de branche heb gehad, heeft dat ertoe geleid dat ik hier nog lang niet ben uitgekeken.

Hoe leuk werk ook is, een hobby is voor iedereen een groot goed. Je kunt even de spanning van werk en privé loslaten en opgaan in datgene wat je prachtig vindt. Bij mij is dat fotografie. Daarbij ligt de focus op landschapsfotografie en reportages.
Ooit begonnen met zo nu en dan een wegwerpcamera. Later een Praktica MTL5B, zo’n Oost-Europees product zonder automaat. Een perfect leerapparaat. Uit wat oude vergeelde brochures en boekjes van mijn vader over fotografie begon ik zaken in de praktijk te brengen. Compositie, licht, voorgrond, diafragma, tele versus groothoek, tegenlicht, bewuste over- en onderbelichting. Ondertussen ben ik vele analoge en digitale spiegelreflexcamera’s verder. Momenteel fotografeer ik met de Canon EOS 5D mark II en als back-up gebruik ik de Canon EOS 60D. Bijna net zo belangrijk als een goede camera en goede lens is tegenwoordig software om de resultaten optimaal te kunnen bewerken. Hiervoor gebruik ik Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Lightroom en Photomatix Pro.

Foto opleiding

Najaar 2013 heb ik besloten om een keer systematisch door de hele wereld van fotografie heen te gaan. De Nederlandse fotocursussen bleken mij vaak te basaal en na lang speuren kwam ik op de compleet vernieuwde Complete Course in Professional Photography van de New York Institute of Photography. Een mooie mix van boeken, audio-cd’s, video-dvd’s en online communicatie. Goed voor één tot drie jaar les.

Ere wie ere toekomt

De beroemde en geweldige schilder Rien Poortvliet schreef een boek met deze titel. ‘Ere wie ere toekomt’ is een boek over de zondvloed en eigenlijk een boek over de schepping van al het leven op aarde. Het werd eigenlijk een eerbetoon aan God, de Schepper.

Sociale media

Ik ben te vinden op ondermeer de volgende sociale kanalen, zij het niet overal even actief:
Twitter
Facebook zakelijk
Facebook privé
Google+
500px
Flickr
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *