Albumtest Saal

Albumtest Saal

Saal probeert via Facebook voet aan de grond te krijgen in Nederland. Ik kreeg het aanbod om hun album te testen. Altijd leuk. Ik vroeg me wel af of er op deze markt nog verschil mogelijk is. Zelf heb ik nog nooit een eigen album met lay-flat gedaan. Een eerdere test met een andere leverancier leverde geen mooi resultaat. Zou het bij Saal beter gaan?

De software

De software om het album te maken verraste me toch nog. Moderne sjablonen in verschillende stijlen en een enorme collectie achtergrondkleuren en -motiefjes. Het linker frame toont de fotoserie waaruit je het album gaat maken. Hierin kun je op een mooie manier door de foto’s bladeren en ze in groot formaat bekijken. Een zeer soepele manier om foto’s in een kader te slepen of binnen een kader te zoomen. Onderscheidend!

Qua service een goed idee om de chatfunctie niet alleen op de website te zetten, maar in te bouwen in de software!

Het album

Na de positieve kennismaking middels de software, is het natuurlijk de vraag of het album ook tevreden klanten zal opleveren. Dat is zeker zo. De verpakking is strak en afdoende.

De fotokwaliteit is uitstekend, mede vanwege de hoogglans.

Het lay-flat is uitstekend. Een foto die over twee pagina’s loopt, verdwijnt in het midden niet meer in de zgn. ‘kneep’, maar komt mooi tot zijn recht.

Conclusie

Zelf ben ik al jaren trouw en tevreden klant bij Fotofabriek, maar Saal is zeker een goede concurrent. De kwaliteit is uitstekend, geen punt van kritiek kunnen vinden. Alles wordt net weer wat moderner aangepakt. Dat moet een nieuwkomer ook wel, maar dat doen ze dus ook. Oké, een minpuntje dan: hier en daar was nog een klein woordje Duits achtergebleven, aber kein Problem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *