Streekbomen voor Kootwijkerbroek

Streekbomen voor Kootwijkerbroek

‘Kootwijkerbroek in het Groen’

Tientallen inwoners uit het buitengebied van Kootwijkerbroek doen mee met ‘Kootwijkerbroek in het Groen’, een beplantingsproject van de gemeente Barneveld, Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Vanwege een mooie subsidieregeling kunnen zij tegen redelijke kosten hun omgeving mooier maken. Zaterdag 28 februari plantten wethouder Aart de Kruijf en Robert Keizer van SLG planten samen de eerste boom op het terrein van firma Bos in Kootwijkerbroek.

Terug naar eigen stijl

De bewoners van het buitengebied die geïnteresseerd waren, kregen thuis bezoek van een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland om samen te kijken hoe hun erg omgevormd kon worden naar een waarin streekeigen bomen en planten optimaal aansluiten met het landschapstype waar het erf ligt. Zo komen hoogstamfruitbomen en nieuwe knotwilgen terug en versterken de kwaliteit van het landschap.

Naast de acties van particulieren, zijn er ook grotere plannen van lokale bedrijven voor houtsingels en dergelijke. Om wille van de logistiek werden zij met hun zware materieel zaterdag nog niet uitgenodigd. Met de ruim 40 overige deelnemers was het al een heel komen en gaan.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgt vanaf 1987 voor een landschap waarin zowel mens, plant als dier zich prettig voelen. Dit doen ze door smaen te werken met bewoners in het buitengebied die hun erf willen inrichten. Met vrijwillgers die op zaterdag gaan knotten. Met wethouders die het mooie landschap in de eigen gemeenten willen behouden en ontwikkelen. De provincie Gelderland faciliteert hen daarin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *