ZOR – kunst aan de muur

ZOR – kunst aan de muur

We kennen allemaal wel verschillende aanbieders van kunst aan de muur. Je eigen foto’s op canvas, op kunststof, op hout, op glas. Toch komen er nog steeds nieuwe aanbieders bij. Een daarvan is ZOR.com.

Prijsvechter

Zor.com is een van oorsprong Belgisch bedrijf, dat nu ook onder meer Nederland wil bereiken. De website oogt wat onrustig qua opbouw en kleurstelling. Een heel mooi strak en dun productDat is jammer, want ze hebben een heel beperkt aanbod en dat zou juist mooi strak en overzichtelijk getoond kunnen worden. Af en toe kom je nog Franse teksten tegen, die de oorsprong van de website verraden. De Blog is in het Engels.

Het aanbod is beperkt tot vier producten: Dibond aluminium, plexiglas en forex. Alle drie hoogwaardige en moderne producten. Prima om de keus hiertoe te beperken. Drie strakke, dunne producten voor eigentijdse woon- en werkkamers. De homepage geeft niet aan wat de Unique Selling Point is. Waarom zou je bij ZOR.com kopen? Als je bij de prijslijst komt, blijkt dat ze vooral op prijs willen scoren. Ze tonen een marktprijs en hun eigen prijs, die dan wel 3-4 keer lager ligt. En inderdaad, mijn testproduct was bij bv SaalDigital 3x zo duur. De verzendkosten zijn met een tientje wel hoger dan gebruikelijk, maar dat verdien je wel terug.

Aan de slag

Het bestellen van een afdruk via de website gaat zonder problemen. Ik registreer me en krijg een mooi overzichtelijke profielpagina. Je kunt voor kleurechte afdrukken met ICC profielen werken. Maar dat is uiteraard niet per sé nodig voor de gemiddelde klant. Ik bestel een afdruk rechtstreeks op alu-dibond. Bij dat product moet je even opletten. Er zijn aanbieders die een foto afdrukken en strak verlijmen op alu-dibond. Dat is echter wel iets heel anders. Bij een rechtstreekse afdruk op het materiaal, zoals ZOR.com doet, krijg je een prachtig effect. Ietsjes opgeruwd, mat, maar mooi scherp. Een wereld van verschil met canvasafdrukken die een paar jaar terug erg in de mode waren. Helaas staat al een paar weken een grote melding boven de website met waarschuwing dat de levering niet de gebruikelijke 2 dagen is, maar zo’n 10 dagen.

Resultaat

g2Gelukkig krijg ik toch veel sneller mijn bestelling thuisbezorgd. Royaal verpakt, met veel stootkussentjes op de hoeken en halverwege. Onderweg kan nauwelijks schade worden opgelopen. Binnen de kartonverpakking is de foto nog in plastic verpakt. Het resultaat is zoals gehoopt. Schitterend. Als ophangsysteem bieden ze een soort verstelbare heavy-duty plakstrips aan. Voor mij echter niet geschikt, want ze mogen niet op behang of decoratiepleister zoals granol. Dan is er geen alternatief. Dat is echt een misser. Andere aanbieders hebben gewoon aangelijmde systemen waar iedereen mee uit de voeten kan. Mijn zelfgekozen ophangsysteem begeeft het en na een paar dagen ligt mijn mooie foto met een paar butsen op de vloer.

Onder de streep

Onder de streep is het dus een fraai product voor een even fraaie prijs. Belangrijkste nadeel: het ontbreken van een algemeen ophangsysteem.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *